Argentina odločila že v šesti minuti

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Maradona kritizira sojenje, čeprav je Tevez svoj prvi gol na tekmi osmine finala Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Messi z Argentino blesti tudi v Južnoafriški republiki, vendar za zdaj še ne kot Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Maradona tekme svoje reprezentance ni spremljal mirno. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nigerija je na tekmi prvega kola skupine B na SP domala brez hujšega odpora v obliki nevarnih napadov pokleknila pred Argentino. Edini zadetek na srečanju je dosegel Gabriel Heinze.
Oglej si celoten članek
Poklikajte po galeriji srečanja med Argentino in Nigerijo.

Varovanci Diega Maradone so prevladovali predvsem v prvem polčasu. Drugi del je prinesel najprej uspavanko, nato pa serijo priložnosti Lea Messija. A je ostalo le pri priložnostih. Nigerijske grožnje za argentinska vrata so prihajale v zadnjih 20 minutah prek strelov od daleč. Vendar poskusi Tayeja Taiwa, Kaluja Ucheja in Yakubuja niso obrodili otipljivejših sadov od izboljšanja vtisa.

Dvoboj so sicer bolje začeli Argentinci, ki so v vodstvo prešli šesti minuti, ko je z glavo zadel popolnoma osamljeni Gabriel Heinze. Gol je šokiral Nigerijce, ki do konca polčasa niso sestavili kakšne lepše priložnosti za zadetek. Na nasprotni strani bi vodstvo gavčev lahko v prvem polčasu povišala Gonzalo Higuain, ki je v 21. minuti zapravil stoodstotno priložnost za zadetek, in Messi, ki je zelo natančno poskušal s plasiranim strelom. Obakrat se je izkazal vratar Enyeama.

Skupina B, 1. kolo:

Argentina : Nigerija 1:0 (1:0)
Heinze (6)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.