Šport
35 ogledov

Argentina odločila že v šesti minuti

1/28
Žurnal24 main
Nigerija je na tekmi prvega kola skupine B na SP domala brez hujšega odpora v obliki nevarnih napadov pokleknila pred Argentino. Edini zadetek na srečanju je dosegel Gabriel Heinze.
Poklikajte po galeriji srečanja med Argentino in Nigerijo.

Varovanci Diega Maradone so prevladovali predvsem v prvem polčasu. Drugi del je prinesel najprej uspavanko, nato pa serijo priložnosti Lea Messija. A je ostalo le pri priložnostih. Nigerijske grožnje za argentinska vrata so prihajale v zadnjih 20 minutah prek strelov od daleč. Vendar poskusi Tayeja Taiwa, Kaluja Ucheja in Yakubuja niso obrodili otipljivejših sadov od izboljšanja vtisa.

Dvoboj so sicer bolje začeli Argentinci, ki so v vodstvo prešli šesti minuti, ko je z glavo zadel popolnoma osamljeni Gabriel Heinze. Gol je šokiral Nigerijce, ki do konca polčasa niso sestavili kakšne lepše priložnosti za zadetek. Na nasprotni strani bi vodstvo gavčev lahko v prvem polčasu povišala Gonzalo Higuain, ki je v 21. minuti zapravil stoodstotno priložnost za zadetek, in Messi, ki je zelo natančno poskušal s plasiranim strelom. Obakrat se je izkazal vratar Enyeama.

Skupina B, 1. kolo:

Argentina : Nigerija 1:0 (1:0)
Heinze (6)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.