"Argentina v obrambi ni tako dobra"

Foto: Žurnal24 Po Peleju in Platiniju se je Maradona obregnil še ob Gentileja. (Foto: Reuters)
Argentina ima šest točk in tako bo zadnjo tekmo v skupini B bržkone začela s kar sedmimi rezervisti. Grki po tihem verjamemo, da jih lahko presenetijo: "Argentina v obrambi ni tako dobra."
Oglej si celoten članek

"Argentina v obrambi ni tako dobra"
Nogometaši Argentine so v uvodnih nastopih na SP v skupini B gladko ugnali Nigerijo in Južno Korejo. Napredovanje v drugo kolo jim lahko prepreči le katastrofalen poraz z Grki, ki za preboj v drugi krog skoraj nujno potrebujejo zmago. Argentinski selektor Diego Armando Maradona bo torkovo tekmo zato lahko izkoristil, da bo spočil nekatere ključne igralce.

 

Poznavalci napovedujejo, da bi Maradona v prvi enajsterici lahko zamenjal kar sedem igralcev. Zanesljivo ne bo kaznovanega Jonasa Gutierreza in lažje poškodovanega Walterja Samuela. V postavi bo najbrž od vsega začetka tudi Maradonov zet Sergio Kun Agüero. Slednji se je že branil zaradi odnosa s trenerjem. "Vsi vedo, da nimam nobenih privilegijev. Maradona je trener in njegove odločitve spoštujem prav tako kot vsi ostali igralci," je v nedeljo na novinarski konferenci dejal Agüero.

 

Vse tekme tretjega kola bomo na zurnal24.si spremljali s komentarjem v živo.

Grki so po zmagi z Nigerijo blizu napredovanja. V primeru, da Nigerija premaga Južno Korejo, bi jim v dvoboju z Argentinci zadostovala točka. Selektor Grčije, Nemec Otto Rehhagel, pozna recept – ustaviti Messija –, a ve, da gre za splošno znano recepturo, ki jo uspe do konca pripraviti malo kateri ekipi. Nogometaš solunskega Arisa, Pritas, meni, da je Argentina favorit, a da ima v obrambi tudi nekaj slabosti: "Igrajo napadalno in zato v obrambi niso tako dobri, kot v napadu. Morda jih lahko presenetimo s kakšnim protinapadom."

Korejci in Nigerijci na zmago
Korejci in Grki so v uvodnih krogih zbrali po tri točke in oboji sami odločajo o svoji usodi, saj bo napredovala ekipa, ki bo dosegla višjo zmago. Nič slabše pa ni izhodišče Nigerije, ki pričakuje zanesljivo zmago varovancev Diega Maradone nad Grki. V tem primeru bi Nigerijcem zadostovala že minimalna zmaga z golom razlike, saj bi imeli v krogu z omenjenima ekipama najboljšo razliko danih in prejetih golov.

SP v nogometu, skupina B, 3. kolo (ob 20.30):

 

Grčija – Argentina
Nigerija – Južna Koreja


Lestvica: 1. Argentina 6 točk, 2. Južna Koreja 3, 3. Grčija 3, 4. Nigerija 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.