Šport
12 ogledov

"Argentina v obrambi ni tako dobra"

Po Peleju in Platiniju se je Maradona obregnil še ob Gentileja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Argentina ima šest točk in tako bo zadnjo tekmo v skupini B bržkone začela s kar sedmimi rezervisti. Grki po tihem verjamemo, da jih lahko presenetijo: "Argentina v obrambi ni tako dobra."

"Argentina v obrambi ni tako dobra"
Nogometaši Argentine so v uvodnih nastopih na SP v skupini B gladko ugnali Nigerijo in Južno Korejo. Napredovanje v drugo kolo jim lahko prepreči le katastrofalen poraz z Grki, ki za preboj v drugi krog skoraj nujno potrebujejo zmago. Argentinski selektor Diego Armando Maradona bo torkovo tekmo zato lahko izkoristil, da bo spočil nekatere ključne igralce.

 

Poznavalci napovedujejo, da bi Maradona v prvi enajsterici lahko zamenjal kar sedem igralcev. Zanesljivo ne bo kaznovanega Jonasa Gutierreza in lažje poškodovanega Walterja Samuela. V postavi bo najbrž od vsega začetka tudi Maradonov zet Sergio Kun Agüero. Slednji se je že branil zaradi odnosa s trenerjem. "Vsi vedo, da nimam nobenih privilegijev. Maradona je trener in njegove odločitve spoštujem prav tako kot vsi ostali igralci," je v nedeljo na novinarski konferenci dejal Agüero.

 

Vse tekme tretjega kola bomo na zurnal24.si spremljali s komentarjem v živo.

Grki so po zmagi z Nigerijo blizu napredovanja. V primeru, da Nigerija premaga Južno Korejo, bi jim v dvoboju z Argentinci zadostovala točka. Selektor Grčije, Nemec Otto Rehhagel, pozna recept – ustaviti Messija –, a ve, da gre za splošno znano recepturo, ki jo uspe do konca pripraviti malo kateri ekipi. Nogometaš solunskega Arisa, Pritas, meni, da je Argentina favorit, a da ima v obrambi tudi nekaj slabosti: "Igrajo napadalno in zato v obrambi niso tako dobri, kot v napadu. Morda jih lahko presenetimo s kakšnim protinapadom."

Korejci in Nigerijci na zmago
Korejci in Grki so v uvodnih krogih zbrali po tri točke in oboji sami odločajo o svoji usodi, saj bo napredovala ekipa, ki bo dosegla višjo zmago. Nič slabše pa ni izhodišče Nigerije, ki pričakuje zanesljivo zmago varovancev Diega Maradone nad Grki. V tem primeru bi Nigerijcem zadostovala že minimalna zmaga z golom razlike, saj bi imeli v krogu z omenjenima ekipama najboljšo razliko danih in prejetih golov.

SP v nogometu, skupina B, 3. kolo (ob 20.30):

 

Grčija – Argentina
Nigerija – Južna Koreja


Lestvica: 1. Argentina 6 točk, 2. Južna Koreja 3, 3. Grčija 3, 4. Nigerija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.