Argentinci ohranili upanje

Foto: EPA
Foto: EPA
Argentinci še niso izgubili vseh možnosti za zmago v finalu Davisovega pokala proti Španiji. David Nalbandian in Eduardo Schwank sta namreč v soboto v Sevillii v igri dvojic uspela ugnati Feliciana Lopeza in Fernanda Verdasca in znižati izid na 1:2.
Oglej si celoten članek

Argentinska teniška reprezentanca je dobila sobotni edini dvoboj proti Španiji v finalu Davisovega pokala v Sevilli in izid v zmagah znižala na 1:2. Argentinska naveza David Nalbandian/Eduardo Schwank je premagala domačo kombinacijo Feliciano Lopez/Fernando Verdasco s 6:4, 6:2 in 6:3.

Odločitev o zmagovalcu bo padla v nedeljo. Najprej bo na sporedu obračun Rafael Nadal - Juan Martin Del Potro, nato pa bosta na igrišče stopila še David Ferrer in Juan Monaco.

Španci so v Sevilli dobili oba posamična dvoboja. Štirikratni zmagovalci tega tekmovanja so do prve posamične zmage prišli hitro, saj je Nadal zanesljivo s 6:1, 6:1 in 6:2 odpravil Juana Monaca. Veliko bolj pa se je moral za svojo zmago potruditi David Ferrer. Juan Martin del Potro je namreč proti Špancu vodil z 2:1 v nizih, toda na veselje domačih navijačev se je Španec pobral in izid preobrnil v svoj prid.

V andaluzijski prestolnici je bilo danes vse pripravljeno za proslavo petega naslova v najbolj imenitnem teniškem reprezentančnem tekmovanju, domačim privržencem pa je veliko veselje pokvarila južnoameriška naveza, ki je prevladovala na celotnem dvoboju in ga dobila po treh nizih.

Davisov pokal, finale:

Španija : Argentina 2:1*

Rafael Nadal (Špa) : Juan Monaco (Arg) 6:1, 6:1, 6:2
David Ferrer (Špa)
: Juan Martin del Potro (Arg)  6:2, 6:7(2), 3:6, 6:4, 6:3
Feliciano Lopez/Fernando Verdasco : David Nalbandian/Eduardo Schwank 4:6, 2:6, 3:6

Nedelja:
Rafael Nadal - Juan Martin del Potro
David Ferrer - Juan Monaco

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.