Šport
16 ogledov

Argentinci ohranili upanje

Nalbandian Schwank EPA
Argentinci še niso izgubili vseh možnosti za zmago v finalu Davisovega pokala proti Španiji. David Nalbandian in Eduardo Schwank sta namreč v soboto v Sevillii v igri dvojic uspela ugnati Feliciana Lopeza in Fernanda Verdasca in znižati izid na 1:2.

Argentinska teniška reprezentanca je dobila sobotni edini dvoboj proti Španiji v finalu Davisovega pokala v Sevilli in izid v zmagah znižala na 1:2. Argentinska naveza David Nalbandian/Eduardo Schwank je premagala domačo kombinacijo Feliciano Lopez/Fernando Verdasco s 6:4, 6:2 in 6:3.

Odločitev o zmagovalcu bo padla v nedeljo. Najprej bo na sporedu obračun Rafael Nadal - Juan Martin Del Potro, nato pa bosta na igrišče stopila še David Ferrer in Juan Monaco.

Španci so v Sevilli dobili oba posamična dvoboja. Štirikratni zmagovalci tega tekmovanja so do prve posamične zmage prišli hitro, saj je Nadal zanesljivo s 6:1, 6:1 in 6:2 odpravil Juana Monaca. Veliko bolj pa se je moral za svojo zmago potruditi David Ferrer. Juan Martin del Potro je namreč proti Špancu vodil z 2:1 v nizih, toda na veselje domačih navijačev se je Španec pobral in izid preobrnil v svoj prid.

V andaluzijski prestolnici je bilo danes vse pripravljeno za proslavo petega naslova v najbolj imenitnem teniškem reprezentančnem tekmovanju, domačim privržencem pa je veliko veselje pokvarila južnoameriška naveza, ki je prevladovala na celotnem dvoboju in ga dobila po treh nizih.

Davisov pokal, finale:

Španija : Argentina 2:1*

Rafael Nadal (Špa) : Juan Monaco (Arg) 6:1, 6:1, 6:2
David Ferrer (Špa)
: Juan Martin del Potro (Arg)  6:2, 6:7(2), 3:6, 6:4, 6:3
Feliciano Lopez/Fernando Verdasco : David Nalbandian/Eduardo Schwank 4:6, 2:6, 3:6

Nedelja:
Rafael Nadal - Juan Martin del Potro
David Ferrer - Juan Monaco

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.