Šport
19 ogledov

Nadal za Murrayjem v boj za Tokio

rafael nadal tokio četrtfinale EPA
Teniško dogajanje je skoncentrirano predvsem na vzhodu. Rafa Nadal in Andy Murray bosta zaigrala v finalu Tokia. V Pekingu pa sta se tja zavihteli Agnieszka Radwanska in Andrea Petković.

Španec Rafael Nadal in Britanec Andy Murray bosta zaigrala v finalu teniškega turnirja ATP v Tokiu z nagradnim skladom 1,2 milijona dolarjev. Prvi nosilec Nadal je v polfinalu s 7:5 in 6:1 izločil četrtega nosilca Američana Mardyja Fisha, drugi nosilec Murray pa je bil s 6:2 in 6:3 boljši od tretjega nosilca Španca Davida Ferrerja. Nadal in Murray sta do sedaj odigrala že 17 medsebojnih obračunov, pri čemer je daleč uspešnejši španski teniški as s 13 zmagami. V tej sezoni sta loparja prekrižala štirikrat in vse štiri dvoboje je dobil Nadal; od tega tri na grand slamih (Roland Garros, Wimbledon, US Open).

 

V Tuzli rojena Nemka Andrea Petković in Poljakinja Agnieszka Radwanska bosta zaigrali v finalu teniškega turnirja WTA v Pekingu z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev. Petkovićeva je v prvem polfinalu s 6:2 in 6:0 premagala Romunko Monico Nisulescu, Radwanska pa je prav tako gladko s 6:2 in 6:4 izločila Italijanko Flavio Penetta. Zmagovalka odprtega prvenstva Kitajske v tenisu bo prejela ček za 775.500 dolarjev ter 1000 točk za lestvico WTA, poraženka v finalu pa polovico manj denarne nagrade in 700 točk za lestvico.

Tokio, ATP (2,1 mio USD), polfinale:
Andy Murray (VBr/2) : David Ferrer (Špa/3) 6:2, 6:3;
Rafa Nadal (Špa/1) : Mardy Fish (ZDA/4) 7:5, 6:1.

Peking, WTA (4,5 mio USD), polfinale:
Andrea Petković (Nem/9) : Monica Niculescu (Rom) 6:2, 6:0;
Agnieszka Radwanska (Pol/11) : Flavia Pennetta (Ita) 6:2, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.