Šport
23 ogledov

Srebotnikovi šesti naslov sezone

Kveta Peschke in Katarina Srebotnik EPA
Velenjčanka Katarina Srebotnik je v paru s Kveto Peschke v Pekingu slavila že letošnjo šesto zmago med dvojicami. Zelo uspešna slovensko-češka kombinacija je v finalu z 2:0 v nizih ugnala Giselo Dulko in Flavio Pennetto.
Velenjčanka Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke zmagovalka močnega teniškega turnirja WTA v Pekingu z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev. Zelo uspešna slovensko-češka naveza je v sobotnem finalu gladko po dveh nizih premagala argentinsko-italijansko kombinacijo Gisela Dulko in Flavia Pennetta.

Tridesetletna Velenjčanka je v tem letu s češko soigralko osvojila šest turnirjev. Priigrali sta si najbolj ugledno lovoriko v dvojicah na odprtem teniškem prvenstvu Anglije v Wimbledonu, osvojili pa sta še turnirje v Aucklandu, Dohi, Eastbournu, Carlsbadu in zdaj še v Pekingu.

V paru s Peschkejevo, s katero sta bili prvi nosilki turnirja, sta v finalu po uri in skoraj 26 minutah brez oddanega niza, 6:3, 6:4, premagali tretji nosilki Dulkovo in Pennetto, ki sta v polfinalu dvojic izločili drugi nosilki, ameriško navezo Liezel Huber in Lisa Raymond. Zmagovalki turnirja si bosta z osvojeno lovoriko razdelili tudi 266.000 ameriških dolarjev nagrade.

Srebotnikova je tako daleč najuspešnejša Slovenka na tem bogatem turnirju v kitajski prestolnici. Polona Hercog je nastope v posamični konkurenci končala v drugem kolu, Grega Žemlja pa že na začetku. Andreja Klepač pa je tako kot Srebotnikova igrala samo v konkurenci dvojic in se v paru z Avstralko slovaškega rodu Jarmilo Gajdošovo prebila do osmine finala.


Peking, WTA, finale, dvojice:

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) : Gisela Dulka/Flavia Pennetta (Arg/Ita/3) 6:3, 6:4

Polfinale:

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) : Vania King/Jaroslava Švedova (ZDA/Kaz) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.