Šport
16 ogledov

Srebotnikova do zmage v Kaliforniji

Květa Peschke (levo) in Katarina Srebotnik (desno) znata odlično igrati v dvojic Žurnal24 main
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke slavila v finalu teniškega turnirja ženskih dvojic v Carlsbadu v Kaliforniji. V finalu sta Kata in Kveta premagali ameriško navezo Raquel Kops-Jones/Abigail Spears.

Srebotnikova v paru s Peschkejevo tako še naprej niza odlične rezultate. Po zgodovinski zmagi v Wimbledonu na sveti travi je to nova lovorika v vitrini slovenske teniške igralke, ki se v zadnjih letih posveča le še igri dvojic. Finalni obračun v Carlsbadu je trajal vsega 58 minut.

Polona v glavnem delu Toronta

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je bila uspešna v kvalifikacijah za glavni turnir WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,05 milijona dolarjev. Hercogova je v zadnjem kolu kvalifikacij premagala Britanko Heather Watson z 2:6, 6:3, 6:2 in se uvrstila na glavni turnir.

Po dvoboju, ki je trajal dve uri in 21 minut, je najvišje uvrščena Slovenka na svetovni teniški jakostni lestvici WTA dejala: "Pogoji so bili res ekstremni, bilo je zelo vlažno, vroče, čakali smo na dvoboj dve uri in pol, tako da se je malo zavleklo vse skupaj. Na začetku sem se mogoče malo lovila in nisem našla pravega ritma ter sem se preveč prepustila njeni igri. V drugem in tretjem nizu sem odigrala veliko bolj napadalno, zadovoljna sem tudi s svojo igro servismreža, kar se je tudi na koncu obrestovalo." Hercogova zdaj čaka na žreb, ki ji bo namenil tekmico v prvem krogu turnirja v Torontu.

Finale ženskih dvojic v Carlsbadu:

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Slo/Češ) : Raquel Kops-Jones/Abigail Spears (ZDA/ZDA) 6:0, 6:2

Tretje kolo kvalifikacij, WTA Toronto:

Polona Hercog (Slo) : Heather Watson (VB) 2:6, 6:3, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.