Argentinci padli na tretje mesto

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kostarika je v noči s četrtka na petek z 2:0 premagala nogometaše Bolivije, ki so tekmo končali z le devetimi nogometaši v polju. Argentina tako po odigranem drugem kolu skupine A na Copi Américi zaseda šele tretje mesto.
Oglej si celoten članek

Mlada kostariška reprezentanca se je z zmago in tremi točkami povzpela na drugo mesto - prva je Kolumbija s štirimi, tretja Argentina z dvema, medtem ko je Bolivija po drugem zaporednem porazu zadnja brez točk.

Kostariško izbrano vrsto je v vodstvo popeljal Josue Martinez v 60. minuti tekme, ko je v bolivijsko mrežo pospravil odbito žogo vratarja Carlosa Ariasa, ki je posredoval po strelu Allena Guevare. Delo je dokončal Joel Campbell, ki je na končnih 2:0 zabil dobrih deset minut pred iztekom dvoboja. Omeniti velja tudi zgrešeno enajstmetrovko Guevare. V 72. minuti tekme se je namreč izkazal bolivijski vratar Carlos Arias, ki je poskrbel, da zmaga mlade kostariške reprezentance ni bila še višja. Bolivijci so obračun zaključili z le devetimi nogometaši, saj je v 71. minuti pod predčasno prho moral Ronald Rivero, v 77. minuti pa je zaradi grdega prekrška rdeči karton prejel še Walter Flores.

Argentinski izbrani vrsti, ki je tudi v drugem kolu remizirala proti Kolumbiji, počasi že teče voda v grlo in kaj lahko se zgodi, da gavči ne bodo videli četrtfinala, v katerega se uvrstijo prvi dve moštvi vsake skupine (A, B in C) in še dve najbolje uvrščeni tretji ekipi.

Copa America, drugo kolo, skupina A:

Kostarika : Bolivija 2:0 (0:0)
Martinez (60), Campbell (79)

Argentina : Kolumbija 0:0

Lestvica: 1. Kolumbija 4 točke, 2. Kostarika 3 točke, 3. Argentina 2 točki, 4. Bolivija 0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.