Šport > Nogomet
24 ogledov

Argentinci padli na tretje mesto

Joel Campbell Reuters
Kostarika je v noči s četrtka na petek z 2:0 premagala nogometaše Bolivije, ki so tekmo končali z le devetimi nogometaši v polju. Argentina tako po odigranem drugem kolu skupine A na Copi Américi zaseda šele tretje mesto.

Mlada kostariška reprezentanca se je z zmago in tremi točkami povzpela na drugo mesto - prva je Kolumbija s štirimi, tretja Argentina z dvema, medtem ko je Bolivija po drugem zaporednem porazu zadnja brez točk.

Kostariško izbrano vrsto je v vodstvo popeljal Josue Martinez v 60. minuti tekme, ko je v bolivijsko mrežo pospravil odbito žogo vratarja Carlosa Ariasa, ki je posredoval po strelu Allena Guevare. Delo je dokončal Joel Campbell, ki je na končnih 2:0 zabil dobrih deset minut pred iztekom dvoboja. Omeniti velja tudi zgrešeno enajstmetrovko Guevare. V 72. minuti tekme se je namreč izkazal bolivijski vratar Carlos Arias, ki je poskrbel, da zmaga mlade kostariške reprezentance ni bila še višja. Bolivijci so obračun zaključili z le devetimi nogometaši, saj je v 71. minuti pod predčasno prho moral Ronald Rivero, v 77. minuti pa je zaradi grdega prekrška rdeči karton prejel še Walter Flores.

Argentinski izbrani vrsti, ki je tudi v drugem kolu remizirala proti Kolumbiji, počasi že teče voda v grlo in kaj lahko se zgodi, da gavči ne bodo videli četrtfinala, v katerega se uvrstijo prvi dve moštvi vsake skupine (A, B in C) in še dve najbolje uvrščeni tretji ekipi.

Copa America, drugo kolo, skupina A:

Kostarika : Bolivija 2:0 (0:0)
Martinez (60), Campbell (79)

Argentina : Kolumbija 0:0

Lestvica: 1. Kolumbija 4 točke, 2. Kostarika 3 točke, 3. Argentina 2 točki, 4. Bolivija 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.