Šport > Nogomet
10 ogledov

Gledalci žvižgali Messiju & Co.

Lionel Messi
1/8
EPA
Po remiju z Bolivijo v prvem kolu Cope Americe so Argentinci tudi v drugem kolu prišli le do točke. Lionel Messi in soigralci so se s Kolumbijo razšli brez zadetkov in si prislužili žvižge s tribun.

Argentinci so za zdaj največje razočaranje Cope Americe. Gavči so v prvih dveh kolih na domačih igriščih zbrali dva neodločena izida in ob tem zabili le en sam gol. Po Boliviji so z varovanci Sergia Batista remizirali še Kolumbijci in si prislužili glasne žvižge s tribun in negodovanje navijačev. "Ne želimo biti izžvižgani, toda moramo spoštovati gledalce, ki želijo videti zmago svojega moštva," je po srečanju dejal selektor.

Gostitelji 43. izvedbe južnoameriškega prvenstva bi igrišče kaj lahko zapustili tudi s porazom, če v vratih ne bi imeli razpoloženega Sergia Romera. Argentinski vratar je bil z naskokom najboljši igralec tekme, še posebej pa se je izkazal ob štirih izjemnih priložnostih Kolumbijcev. Nekoliko boljšo predstavo kot v prvem kolu je pokazal Leo Messi. Zvezdnik Barcelone se je med drugim izkazal z dvema natančnima podajama Ezequielu Lavezziju in Carlosu Tevezu, ki pa v ključnem trenutku nista ostala zbrana.

Argentinci bi ob izjemno neugodnem razpletu lahko celo izpadli po predtekmovanju, kar bi bila prava mala katastrofa. V petek zjutraj se bosta v drugem kolu skupine B srečali še Kostarika in Bolivija, v zadnjem kolu pa se bodo domačini pomerili s Kostariko, Kolumbijci pa z Bolivijo. "Zdaj moramo ostati mirno, saj vemo, da bo naslednja tekma odločala o vsem," je še dejal Batista, ki bo bržkone ostal brez službe, če Argentine ne bo popeljal v nadaljnje tekmovanje.

Argentinci so na igrišče sicer prišli polni elana in odločeni, da popravijo napake iz prvega kola. Pablo Zabaleta je že premagal bolivijskega vratarja, ne pa tudi enega od branilcev, ki je žogo v zadnjem trenutku izbil iz golove črte. Po začetnih minutah so na "delovno temperaturo" prišli tudi Kolumbijci. V enem od hitrih protinapadov je osamljeni Adrian Ramos iz bližine le za malo zgrešil cilj. Še precej bolj vroče pa je bilo v 26. minuti, ko je Ramos prestregel slabo podajo Gabriela Milita in sam krenil proti Romeru, a ga je pred strelom zrušil Nicolas Burdisso. Glavni sodnik se ni odločil za najstrožjo kazen in izključitev drugega osrednjega branilca Argentine, temveč je pustil prednost, saj je do žoge prišel Dayro Moreno, ki je imel pred seboj prazen gol in bi žogo le še potisnil v mrežo, toda velike priložnosti ni izkoristil. Ob zaključku prvega polčasa so imeli dve lepi priložnosti po zaslugi Messija tudi Argentinci, ki so v nadaljevanju popustili. Na njihov srečo so imeli v vratih izjemno razpoloženega Romera.

Copa America, 2. kolo:

Skupina A

Argentina : Kolumbija 0:0

Petek, ob 00.15:
Bolivija - Kostarika

Komentarjev 1
  • lilihip 09:09 07.julij 2011.

    to so itak žvižgal pijani in zavaljenihn navijači, je zelo na izi pametovat s tribun, nej gredo oni pol nabijat žogo pa da vidimo kaki šampioni bodo!