Argentinci šokirali visokoleteče Srbe

Foto: Epa Luis Scola je bil eno od glavnih orožij Argetine.
Foto: Epa Luis Scola je bil eno od glavnih orožij Argetine.
Na svetovnem prvenstvu v košarki je bil odigran prvi četrtfinale.
Oglej si celoten članek

V Dongguanu sta se sešli Argentina in Srbija. Slednja je veljala za eno od favoritinj prvenstva, a se po presenetljivem porazu (97:87) ni prebila niti med najboljšo četverico.

Oster protest Grki ponoreli: "Nikdar videno v analih svetovne košarke!"

Argentinci, ki so odlično zadevali mete z razdalje, so v prvih treh četrtinah vseskozi vodili, na začetku zadnjega dela igre pa so jih Srbi, ti so povsem dominirali v skoku, ujeli in prehiteli. 

Toda Južnoameričani se niso predali in manj kot pet minut pred koncem, po dveh zaporednih koših veterana Luisa Scole povedli za devet točk z izidom 82:73. Prednost so, z nekaj težavami, znali zadržati vse do konca.

Pri Argentincih je blestel že omenjeni Scola z 20 točkami in petimi skoki, pomagal mu je Facundo Campazzo z 18 točkami, 12 asistencami in šestimi skoki. Patricio Garino je dodal 15 točk, Gabriel Deck pa 13 točk in osem skokov.

Pri Srbih je Bogdan Bogdanović dosegel 21 točk, Nemanja Bjelica 18 točk in sedem skokov, Nikola Jokić pa 16 točk, deset skokov in pet asistenc.

Žalostna vest Košarkarju med SP umrla mama

Argentina bo v polfinalu igrala z boljšim iz srečanja med Združenimi državami Amerike in Francijo, to je na sporedu v sredo. 

V torek bo odigran še drugi četrtfinale med Španijo in Poljsko, zmagovalci tega obračuna se bodo pomerili z zmagovalcem sredinega srečanja med Avstralci in Čehi.   

SP v košarki, četrtfinale:

Argentina - Srbija 97:87 (25:23, 29:26, 14:18, 29:20)
Scola 20, Campazzo 18 (12 as), Garino 15; Bogdanović 21, Bjelica 18, Jokić 16 (10 sk).

Španija - Poljska

SREDA:
ZDA - Francija
Avstralija - Češka

Polfinale:

Argentina - ZDA/Francija
Španija/Poljska - Avstralija/Češka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.