Šport > Košarka
13503 ogledov

Grki ponoreli: "Nikdar videno v analih svetovne košarke!"

Giannis Antetokounmpo Grčija Profimedia
Po izpadu iz boja za medalje so se v grški košarkarski reprezentanci razsrdili nad Mednarodno košarkarsko zvezo.

Grčija je v ponedeljek na zadnji tekmi skupinskega dela svetovnega prvenstva sicer premagala Češko (84:77), a vseeno ostala brez napredovanja, saj bi za uvrstitev v četrtfinale morala slaviti za 12 točk.

Francija Avstralija SP v košarki SP v košarki Šport Francozi na Američane, Grki brez četrtfinala

Izpad je za Grke toliko bolj boleč, ker so z zvezdnikom Giannisom Antetokounmpom imeli visoke ambicije, na nekterih tekmah pa sreča ni bila njihov zaveznik.

Grke so se skozi celoten turnir pritoževali nad sojenjem, po srečanju s Češko, na katerem je bil zaradi osebnih napak na klop poslan prav zvezdnik Giannis Antetokounmpo, pa so izrazili svoje nezadovoljstvo.

Grška košarkarska zveza (HBF) je na krovno panožno zvezo Fibo naslovila protestno pismo. V njem je zahtevala, da se opravi podrobna analiza sojenja na tekmi med Grčijo in Češko ter da se zaključki analize nato javno objavijo.

Nadalje Grki zahtevajo, da se na omenjeni tekmi delegirani sodniki suspendirajo do konca svetovnega prvenstva, prav tako zahtevajo sankcije zoper odgovorno osebo za delegiranje delilcev pravice.

Vasilije Micić Žalostna vest Šport Košarkarju med SP umrla mama

V tekstu, ki ga je HBF objavila na svojih družbenih kanalih, je zapisano še, da so sodniške odločitve na srečanju s Češko rezultirale v "neverjetnem vplivanju na izid, doslej še nikoli videnem v analih evropske in svetovne košarke."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 16:50 10.september 2019.

    Če vam je že tolko do pravice , zakaj niste šrotestirali , ker na SP ni Evropskega prvaka . Ebite se , na SP sploh ne pašete !

Sorodne novice