Šport > Košarka
828 ogledov

Šok na prvenstvu! Izpad enega izmed favoritov že po prvem delu

Svetovno prvenstvo v košarki Epa
Znanih 16 najboljših na košarkarskem SP.

Na košarkarskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem so znani vsi udeleženci drugega dela. Med najboljšimi 16 ekipami nekoliko presenetljivo ne bo Turkov, ki so v zadnjem krogu prvega dela izgubili proti Čehom s 76:91.

Turčija je bila v predtekmovalni skupini E pred dvema dnevoma na pragu velike zmage proti ZDA, danes pa ji proti Čehom ni uspelo upravičiti vloge favorita, tako da se v drugi del prvenstva seli Češka. Pri tej je peterica dosegla dvomestno število točk, največ, 18, Vojtech Hruban. Na drugi strani je bil prepričljivo najboljši strelec Cedi Osman (24).

Ameriška košarkarska reprezentanca Svetovno prvenstvo Šport ZDA se v zadnji desetinki rešile šokantnega poraza

Na drugi tekmi skupine so prvo mesto potrdili Američani z zmago nad Japonsko z 98:45. Jaylen Brown je bil z 20 točkami najboljši pri ZDA.

V skupini F je Brazilija zmagala tudi v tretje, tokrat je bila s 84:73 boljša od Črne gore. Marcelinho Huertas je bil s 16 točkami najboljši strelec Brazilije, pri Črni gori jih je toliko dosegel Derek Needham.

Ob Braziliji se je med 16 prebila še Grčija, ki je s 103:97 premagala Novo Zelandijo. Pri Grkih se je tokrat izkazal zvezdnik iz lige NBA Giannis Antetokounmpo s 24 točkami in 10 skoki. Corey Webster je za Novozelandce prispeval 31 točk.

V skupini G je v boju odpisanih Nemčija s 96:62 ugnala Jordanijo, Maximilian Kleber je bil z 18 točkami najboljši strelec tekme. Prvo mesto v skupini pa je zasedla Francija, ki je gladko ugnala Dominikansko republiko z 90:56. Nando de Colo je dosegel 15 točk za Francijo.

Iz skupine H sta se med 16 prebili Litva in Avstralija, v boju za prvo mesto v skupini so danes Avstralci s 87:82 ugnali Litovce. Ti so bili večji del v zaostanku, v zadnji četrtini pa so izenačili in poskrbeli za napeto končnico, v kateri pa so bili boljši Avstralci. Patty Mills je prispeval 23 točk, Aron Baynes pa 21 in 13 skokov. Marius Grigonis je pri Litvi zbral 19 točk. Že pred tem je Kanada z 82:60 odpravila Senegal. Cory Joseph je dosegel 24 točk za zmagovalce.

V drugem delu bodo reprezentance v štirih skupinah s po štirimi ekipami, pri čemer se bosta v četrtfinale prebili po dve najboljši iz vsake skupine. Reprezentance v drugi del prenesejo točke iz prvega dela.

Alessandro Gentile Kot Zidane Šport Košarkar na svetovnem prvenstvu z glavo udaril italijanskega zvezdnika (video)

V skupini I bodo Argentina, Poljska, Venezuela in Rusija, v skupini J Srbija, Španija, Italija in Portoriko, v skupini K Brazilija, ZDA, Češka in Grčija, v skupini L pa Avstralija, Litva, Francija in Dominikanska republika.

Preostale reprezentance bodo igrale za mesta od 17 do 32.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.