Šport > Košarka
261 ogledov

Srbi dobili evropski derbi

Nikola Jokić Profimedia
V štirih skupinah košarkarskega svetovnega prvenstva na Kitajskem je konec prvega skupinskega dela tekmovanja.

V drugi del svetovnega prvenstva so se uvrstili Poljaki, Venezuelci, Argentinci, Rusi, Španci, Portoričani, Srbi in Italijani, iz preostalih štirih skupin imajo napredovanje zagotovljeni Avstralci, Litovci, Dominikanci, Brazilci, Francozi in Američani.

V skupini A so imeli Poljaki mesto v drugem skupinskem delu SP zagotovljeno pred današnjo tekmo s Slonokoščeno obalo. Poljska ni ničesar prepuščala naključju, zmagala je še tretjič, tokrat z 80:63. V nadaljevanju prvenstva so se Poljakom pridružili Venezuelci, ki so premagali gostiteljico Kitajsko z 72:59.

V skupini B sta bila potnika med 16 najboljših ekip znana že po dveh krogih. Argentinci in Rusi so se danes udarili za prvo mesto v skupini, to je na koncu pripadlo Argentini, ki je zmagala z 69:61.

Dominikanska republika Nemčija SP v košarki SP v košarki Šport Prvo večje presenečenje

Tudi v skupini D je bilo odprto le še vprašanje o prvem mestu. Zanj sta se pomerili Srbija in Italija, zmage so se na koncu veselili Srbi, ki so slavili z 92:77. Prvi igralec tekme je bil Bogdan Bogdanović, ki je tekmo končal z 31 točkami, štirimi skoki ter po petimi asistencami in ukradenimi žogami. Na drugi strani se je izkazal Danilo Gallinari, ki je zbral 26 točk in osem skokov.

Iz skupine C so se naprej uvrstili Španci in Portoričani. Slednji so s 67:64 premagali Tunizijo, junak portoriške zmage je bil Gary Browne s trojko pet sekund pred koncem dvoboja. Španija je bila boljša od Irana 73:65.

Preostale tekme prvega dela bodo v četrtek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.