Argentinski Slovenec odslej v napadu Olimpije

Foto: SPS/NK Olimpija Andres Vombergar
Pri Olimpiji so tudi uradno dobili novega napadalca.
Oglej si celoten članek

Andrés Vombergar, 22-letni napadalec, ki je bil rojen v Villi Luzuriaga, si je želel vrniti v domovino svojih prednikov, kar mu je s prestopom k Olimpiji tudi uspelo.

'El Tanque', takšen vzdevek se ga je prijel v Argentini, je v mladinskih kategorijah igral tudi za sloviti River Plate, pot ga je kasneje ponesla še v Club Atlético Ituzaingó, Fenix de Pilar in nazadnje Los Andes, kjer je igral kot posojen nogometaš Fenixa. V zadnji sezoni je v drugi argentinski ligi na 36 tekmah dosegel 13 zadetkov, s čimer je bil prvi strelec moštva.

Argentinski Slovenec V Olimpijo tudi zato, da bi igral za Slovenijo

Z dobrimi predstavami, predvsem pa z zadetki, je postal zanimiv Mladenu Rudonji, ki si je zadnje tri mesece prizadeval, da bi Andrésa pripeljal v Ljubljano. Ob podpisu pogodbe z mladim napadalcem je bil prvi kadrovnik Olimpije zelo zadovoljen. "Srečni smo, ker smo zaključili prestop. Andrés je igralec, ki ga potrebujemo. Vemo, da nam lahko pomaga, prav tako sem prepričan, da je tudi Olimpija zanj najboljša rešitev. Ponavljam, naša vztrajnost in lojalnost igralca ter njegove družine sta zaslužni za prestop," je dejal Rudonja.

Vombergar, ki je z zmaji podpisal triletno pogodbo, na hrbtu pa bo nosil številko 29, po prihodu v Ljubljano niti približno ni skrival navdušenja. "Zelo sem zadovoljen. Olimpija je bila moja edina želja, o ostalih ponudbah nisem niti malo razmišljal. Vesel sem, da se je ta zgodba končala in da lahko rečem, da sem igralec Olimpije," so bile prve besede robustnega napadalca, znanega predvsem po odlični igri z glavo. Svoje bodoče soigralce je gledal že na nedeljski tekmi v Novi Gorici: "Bil sem presenečen, moštvo je zares dobro. Igralci so odlično tehnično podkovani, so pa tudi dobri ljudje, kar sem opazil na prvih treningih. Sprejet sem bil odlično."

Andrés svojim novim soigralcem na nedeljski tekmi proti Aluminiju še ne bo mogel pomagati, saj v klubu še čakajo na igralčev certifikat iz Argentine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.