Šport > Nogomet
847 ogledov

V Olimpijo tudi zato, da bi igral za Slovenijo

Andres Vobergar Reševalni pas/Twitter
Napadalec Andres Vombergar naj bi ta konec tedna prispel v Ljubljano, naslednji vikend pa že bil v kadru Olimpije za tekmo z Aluminijem.

Andres Vombergar je v pretekli sezoni zelo uspešno nastopal za argentinski klub Los Andes. Ob izteku pogodbe je na vrata njegovega zastopnika potrkala kopica klubov, nogometaš slovenskih korenin pa se je odločil za selitev v Slovenijo. Pri Planeti Milrayitas so opravili pogovor z igralčevim agentom Jorgejem Reismanom, ki so ga povzeli tudi pri Ekipi.

"Prejeli smo številne klice in povpraševanja. Prišla je tudi uradna ponudba, zato smo v preteklem tednu aktivirali mehanizme za dokončno prekinitev sodelovanja z Los Andes in tako omogočili njegov odhod v tujino. Prišle so ponudbe iz Olimpije, Španije, Brazilije, Čila in Italije. Prav tako so nas poklicali iz argentinskih klubov Rosario Central, Newell's Old Boys in Tigre," je o zanimanju za njegovega varovanca dejal Reisman. 

Odločitev čustvena in ne ekonomska

Med ponudbami se je Vombergar odločil za tisto, ki je prispela iz Ljubljane: "Andres ima slovenske prednike, očetov brat trenutno živi v Ljubljani, v glavnem mestu Slovenije. Zaprl je ostala vrata in se odločil, da bo živel tam. Andres še ni odpotoval, ker je potrebno urediti še nekatere papirje, odpotoval bo, ko bo vse skupaj podpisano." 

In o možnosti, da bi Vombergar zaigral za Slovenijo? "Mislim, da bi Andres tako ali tako igral za Slovenijo. Igranje v Sloveniji je dodaten plus, ker bo pač tam in si njegovih iger ne bo potrebno ogledovati le po televiziji. Njegova odločitev je bolj čustvena kot ekonomska. Želi si igrati tam, odpravlja se, ker ve, da bo igral."

Reisman je spregovoril še o ponudbi kluba Argentinos, gre sicer za klub v katerem je prve članske igralske korake naredil tudi legendarni Diego Armando Maradona. "Najprej me je poklical predstavnik kluba Argentinos in mi dejal, da je vse urejeno z vodilnimi možmi Los Andesa, a me od slednjih ni nihče poklical. Nekega dne me je poklical tudi Cristian Malaspina (predsednik Argentinos Juniors; op. p.) in dejal sem mu, da se tako ne počne. Mi ne hodimo okoli, stvari počnemo odprto. tako ali tako je bila vseskozi Andresova želja, da zaigra v Evropi in v pomembnem klubu. Argentinos ni majhen klub, a je takrat igral še v drugi argentinski ligi."

O prihodu Vombergarja je na twitterju spregovoril tudi poznavalec argentinskega in slovenskega nogometa Juan Vasle, ki je prihod igralca napovedal za konec tega tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.