Šport > Nogomet
812 ogledov

Slovenec v klubu, ki ima za lastnika milijarderja

Matej Pučko bo še drugič v karieri igral na Pirenejskem polotoku.

Matej Pučko bo znova igral v Španiji. Eno sezono je že namreč prebil v drugi španski nogometni ligi, ko je kot posojeni nogometaš Kopra nosil dres Osasune. Za baskovski klub, ki se je medtem že prebil nazak med špansko elito, je odigral 33 tekem, štirikrat pa je z zadetki tudi razveselil navijače kluba iz Pamplone.

Kasneje se je Pučko vrnil v Koper, a je ta po minuli sezni ostal brez prvoligaške licence in nazadoval v četrto ligo. Pučko je tako dobil proste roke za odhod, novega delodajalca pa je znova našel v drugi španski ligi. Igralec, ki je v preteklosti v članski konkurenci poleg Kopra in Osasune zaigral še za Aluminij, je novi član Real Ovieda. Pučko se je podpisal pod dveletno pogodbo.

Klub iz Asturije je bil pred leti stalni član La Lige, a nato precej poniknil, nova pot proti vrhu pa se je začela, ko ga je kupil eden izmed najbogatejših ljudi na svetu - mehiški milijarder Carlos Slim. Po Forbesu gre za šestega na lestvici najbogatejših zemljanov, 'vreden' je 54,5 milijard ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.