Šport > Nogomet
312 ogledov

Protesti zaradi odhoda igralca

wesley sneijder EPA
V Istanbulu so navijači nezadovoljni s potezo kluba.

Turški nogometni velikan Galatasaray je sporočil, da nizozemski reprezentant Wesley Sneijder po štirih sezonah v Istanbulu sporazumno zapušča klub. Sneijder je v Turčiji postal prvi ljubljenec navijačev Galatasaraya, zato je novica o njegovem odhodu sprožila proteste pred sedežem kluba, navijači pa so zahtevali odstop predsednika Dursuna Ozbeka.

Triintridesetletni Sneijder se je turškemu klubu pridružil januarja 2013, za ekipo pa je v 175 nastopih dosegel 46 golov. Za zdaj še ni znano, kje bo Nizozemec nadaljeval kariero, a mediji špekulirajo da bi se lahko odpravil onkraj Atlantika v ameriško ligo.

Zamenjal klub v Bundesligi

Nemški nogometni prvoligaš Schalke je v svoje vrste zvabil Bastiana Oczipko, ki je doslej nosil dres prvoligaša Eintrachta iz Frankfurta, sta danes potrdila oba kluba. Osemindvajsetletnik je s Schalkejem podpisal triletno pogodbo, finančne podrobnosti prestopa pa za zdaj niso znane.

Oczipka je bil član Eintrachta od leta 2012, v bundesligi pa je igral še za Bayer Leverkusen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.