Arizona in Las Vegas krojita vrh pacifiške skupine

Foto: Twitter vegas golden knights
V noči na ponedeljek so bile v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu štiri tekme, kar tri od njih pa so se končale z zmagami gostujočih ekip.
Oglej si celoten članek

Calgary je slavil v Dallasu s 5:1, Arizona v Detroitu s 5:2, Vegas pa v San Joseju s 3:1. Edino domačo zmago so dosegli rangerji iz New Yorka, ki so doma ukanili Anaheim s 5:1.

Arizona, trenutno vodilna ekipa pacifiške skupine, je brez težav osvojila novi točki v Detroitu. Gostitelja je zasenčila v vseh prvinah, izkazala pa sta se Clayton Keller in Šved Oliver Ekman-Larsson, ki sta zbrala po tri točke. Prvi je prispeval dva gola in podajo, drugi pa tri asistence.

Zasedba iz Las Vegasa je v pacifiški skupini zbrala enako število točk kot Arizona, na drugem mestu je le zaradi slabše razlike v golih. V kalifornijskem San Joseju je odpor domače zasedbe zlomila šele v zadnji tretjini, ko sta zadela Shea Theodore in Jonathan Marchessault, izkazal pa se je tudi vratar Malcolm Subban s 37 obrambami.

San Jose je po današnje porazu zdrsnil na zadnje mesto v pacifiški skupini. V njej nastopajo tudi kralji iz Los Angelesa, kjer igra Slovenec Anže Kopitar, ki bodo v noči na torek gostili zadnje zmagovalce Stanleyjevega pokala iz St. Louisa.

Calgary je z odlično igro z igralcem več - v tem primeru je dosegel kar tri od skupno petih golov - v American Airlines Centru ukanil Dallas s 5:1. Pri kanadski ekipi sta se najbolj izkazala Matthew Tkachuk z golom in dvema podajama ter Elias Lindholm s tremi podajami.

Rangerji iz New Yorka so dosegli prvo zmago na zadnjih štirih tekmah, v domačem Madison Square Gardnu pa so zanesljivo ukanili kalifornijski Anaheim s 5:1. Za gostitelje je Chris Kreider dosegel dva gola, Mika Zibanejad pa je prispeval gol in asistenco.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers - Anaheim Ducks 5:1
Dallas Stars - Calgary Flames 1:5
Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 2:5
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 1:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.