Šport
34 ogledov

Arizona in Las Vegas krojita vrh pacifiške skupine

vegas golden knights Reševalni pas/Twitter
V noči na ponedeljek so bile v severnoameriški hokejski ligi NHL na sporedu štiri tekme, kar tri od njih pa so se končale z zmagami gostujočih ekip.

Calgary je slavil v Dallasu s 5:1, Arizona v Detroitu s 5:2, Vegas pa v San Joseju s 3:1. Edino domačo zmago so dosegli rangerji iz New Yorka, ki so doma ukanili Anaheim s 5:1.

Arizona, trenutno vodilna ekipa pacifiške skupine, je brez težav osvojila novi točki v Detroitu. Gostitelja je zasenčila v vseh prvinah, izkazala pa sta se Clayton Keller in Šved Oliver Ekman-Larsson, ki sta zbrala po tri točke. Prvi je prispeval dva gola in podajo, drugi pa tri asistence.

Zasedba iz Las Vegasa je v pacifiški skupini zbrala enako število točk kot Arizona, na drugem mestu je le zaradi slabše razlike v golih. V kalifornijskem San Joseju je odpor domače zasedbe zlomila šele v zadnji tretjini, ko sta zadela Shea Theodore in Jonathan Marchessault, izkazal pa se je tudi vratar Malcolm Subban s 37 obrambami.

San Jose je po današnje porazu zdrsnil na zadnje mesto v pacifiški skupini. V njej nastopajo tudi kralji iz Los Angelesa, kjer igra Slovenec Anže Kopitar, ki bodo v noči na torek gostili zadnje zmagovalce Stanleyjevega pokala iz St. Louisa.

Calgary je z odlično igro z igralcem več - v tem primeru je dosegel kar tri od skupno petih golov - v American Airlines Centru ukanil Dallas s 5:1. Pri kanadski ekipi sta se najbolj izkazala Matthew Tkachuk z golom in dvema podajama ter Elias Lindholm s tremi podajami.

Rangerji iz New Yorka so dosegli prvo zmago na zadnjih štirih tekmah, v domačem Madison Square Gardnu pa so zanesljivo ukanili kalifornijski Anaheim s 5:1. Za gostitelje je Chris Kreider dosegel dva gola, Mika Zibanejad pa je prispeval gol in asistenco.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers - Anaheim Ducks 5:1
Dallas Stars - Calgary Flames 1:5
Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 2:5
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 1:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.