Armstrong bi goljufal še enkrat

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji kolesarski zvezdnik in razvpiti dopinški grešnik, Američan Lance Armstrong, je v intervjuju za britanski BBC dejal, da bi se, če bi lahko vse ponovil še enkrat, najverjetneje odločil enako.
Oglej si celoten članek

Armstrong meni, da je med letoma 1999 in 2005, ko je sedemkrat zmagal na dirki po Franciji, bilo nemogoče slaviti brez dopinga. Na vprašanje, če bi goljufal še enkrat, je Armstrong odvrnil: "Če bi tekmoval leta 2015, potem ne. Tega ne bi počel, ker menim, da ni treba. Toda če bi me vrnili v leto 1995, ko je bil doping povsem prodoren, potem bi to storil še enkrat."

Armstrong je v intervjuju še enkrat zatrdil, da je bil leta 2009 in 2010, ko se je vrnil v kolesarsko karavano, čist. V letih, ko je kraljeval na Touru, po kazni in izbrisu njegovih rezultatov zdaj ni zmagovalcev. "Menim, da mora biti zmagovalec. To je moje stališče kot navijača. Med prvo svetovno vojno ni zmagovalcev, enako kot med drugo svetovno vojno, zdaj pa izgleda, kot da je v teh letih tudi bila vojna. Zgodovina ni neumna, zgodovina popravlja veliko stvari. Čutim, da sem na tistih tourih zmagal jaz," je še povedal Armstrong.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.