Šport
33 ogledov

Armstrong bi goljufal še enkrat

lance armstrong EPA
Nekdanji kolesarski zvezdnik in razvpiti dopinški grešnik, Američan Lance Armstrong, je v intervjuju za britanski BBC dejal, da bi se, če bi lahko vse ponovil še enkrat, najverjetneje odločil enako.

Armstrong meni, da je med letoma 1999 in 2005, ko je sedemkrat zmagal na dirki po Franciji, bilo nemogoče slaviti brez dopinga. Na vprašanje, če bi goljufal še enkrat, je Armstrong odvrnil: "Če bi tekmoval leta 2015, potem ne. Tega ne bi počel, ker menim, da ni treba. Toda če bi me vrnili v leto 1995, ko je bil doping povsem prodoren, potem bi to storil še enkrat."

Armstrong je v intervjuju še enkrat zatrdil, da je bil leta 2009 in 2010, ko se je vrnil v kolesarsko karavano, čist. V letih, ko je kraljeval na Touru, po kazni in izbrisu njegovih rezultatov zdaj ni zmagovalcev. "Menim, da mora biti zmagovalec. To je moje stališče kot navijača. Med prvo svetovno vojno ni zmagovalcev, enako kot med drugo svetovno vojno, zdaj pa izgleda, kot da je v teh letih tudi bila vojna. Zgodovina ni neumna, zgodovina popravlja veliko stvari. Čutim, da sem na tistih tourih zmagal jaz," je še povedal Armstrong.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.