Armstrong prvič v javnosti: brez besed o dopingu

Foto: EPA
Foto: EPA
Ameriški kolesar Lance Armstrong, ki ga bremenijo hude obtožbe zlorabe dopinga, v sinočnjem prvem nastopu pred javnostjo po izbruhu zadnjega dopinškega škandala niti z besedico ni omenil prepovedanih poživil, oziroma se na obtožbe ni odzival.
Oglej si celoten članek

Na gala prireditvi njegove organizacije Livestrong v Austinu je le dejal, da zdaj preživlja težke čase. Lance Armstrong je na slovesnosti njegovega gibanja, ki pomaga obolelim za rakom, zbranim povedal:

"To so bili težki tedni zame, za mojo družino, prijatelje in organizacijo Livestrong. A ne bomo si dovolili vzeti volje, s svojim delom bomo nadaljevali. Nocoj pa le uživajmo na zabavi," je pred približno 1500 zbranimi v Austinu dejal sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji.

Ameriška protidopinška agencija USADA Armstrongu očita, da je leta in leta načrtno jemal doping. Zlorabo dopinga so že priznali številni njegovi pomočniki v ekipi, s katero je osvojil rekordno število naslovov na Tour de France.

V ponedeljek bo znano, kako se bo glede primera odločila Mednarodna kolesarska zveza, hkrati bo tudi jasno, ali bodo kolesarju iz Teksasa odvzeli vse naslove zmagovalca francoske pentlje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.