Šport
17 ogledov

Armstrong prvič v javnosti: brez besed o dopingu

tyler hamilton lance armstrong EPA
Ameriški kolesar Lance Armstrong, ki ga bremenijo hude obtožbe zlorabe dopinga, v sinočnjem prvem nastopu pred javnostjo po izbruhu zadnjega dopinškega škandala niti z besedico ni omenil prepovedanih poživil, oziroma se na obtožbe ni odzival.

Na gala prireditvi njegove organizacije Livestrong v Austinu je le dejal, da zdaj preživlja težke čase. Lance Armstrong je na slovesnosti njegovega gibanja, ki pomaga obolelim za rakom, zbranim povedal:

"To so bili težki tedni zame, za mojo družino, prijatelje in organizacijo Livestrong. A ne bomo si dovolili vzeti volje, s svojim delom bomo nadaljevali. Nocoj pa le uživajmo na zabavi," je pred približno 1500 zbranimi v Austinu dejal sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji.

Ameriška protidopinška agencija USADA Armstrongu očita, da je leta in leta načrtno jemal doping. Zlorabo dopinga so že priznali številni njegovi pomočniki v ekipi, s katero je osvojil rekordno število naslovov na Tour de France.

V ponedeljek bo znano, kako se bo glede primera odločila Mednarodna kolesarska zveza, hkrati bo tudi jasno, ali bodo kolesarju iz Teksasa odvzeli vse naslove zmagovalca francoske pentlje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.