Armstrong: "Za vse krivim sebe"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Osramočeni nekdanji ameriški kolesarski šampion Lance Armstrong pravi, da ne obžaluje priznanja sistematične zlorabe v športu prepovedanih snovi.
Oglej si celoten članek

Trenutno sta življenje Lanca Armstronga in dnevna rutina zelo pozitivna, v pogovoru za televizijsko mrežo CNN je še priznal, da načrtuje tretjo knjigo, ki bo imela zelo močno sporočilo in bo zelo odkrita.

Kot je znano, je Armstrong januarja lani v televizijskem intervjuju s kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey priznal, da se je vrsto let sistematično dopingiral. Zdaj 42-letni Teksašan je razkril, da si je pri največjih kolesarskih uspehih pomagal s prepovedanimi snovmi, kot so krvni doping EPO, rastni hormoni, testosteroni in druge. "V to me nihče ni prisilil ali ustrahoval, zato ne bom rekel, da to ni bila moja napaka. Za vse, kar se je zgodilo, krivim sebe, to je tisto, kaj je najbolj pomembno," je dejal Armstrong.

"Zdaj je vsega konec"

"Če ne bi bilo zvezne preiskave in me ne bi dobili pri zlorabi dopinga, bi še vedno vse skupaj zanikal z enakim prepričanjem in odločnostjo, kot sem to počel poprej. Ampak zdaj je vsega konec," je še razkril Armstrong, ki je dolga leta vztrajno zanikal zlorabo prepovedanih snovi.

Armstrongu so odvzeli sedem naslovov skupnega zmagovalca slovite dirke po Franciji, prav tako pa so mu dosmrtno prepovedali ukvarjanje s tekmovalnim športom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.