Šport
20 ogledov

Armstrong: "Za vse krivim sebe"

Lance Armstrong Reuters
Osramočeni nekdanji ameriški kolesarski šampion Lance Armstrong pravi, da ne obžaluje priznanja sistematične zlorabe v športu prepovedanih snovi.

Trenutno sta življenje Lanca Armstronga in dnevna rutina zelo pozitivna, v pogovoru za televizijsko mrežo CNN je še priznal, da načrtuje tretjo knjigo, ki bo imela zelo močno sporočilo in bo zelo odkrita.

Kot je znano, je Armstrong januarja lani v televizijskem intervjuju s kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey priznal, da se je vrsto let sistematično dopingiral. Zdaj 42-letni Teksašan je razkril, da si je pri največjih kolesarskih uspehih pomagal s prepovedanimi snovmi, kot so krvni doping EPO, rastni hormoni, testosteroni in druge. "V to me nihče ni prisilil ali ustrahoval, zato ne bom rekel, da to ni bila moja napaka. Za vse, kar se je zgodilo, krivim sebe, to je tisto, kaj je najbolj pomembno," je dejal Armstrong.

"Zdaj je vsega konec"

"Če ne bi bilo zvezne preiskave in me ne bi dobili pri zlorabi dopinga, bi še vedno vse skupaj zanikal z enakim prepričanjem in odločnostjo, kot sem to počel poprej. Ampak zdaj je vsega konec," je še razkril Armstrong, ki je dolga leta vztrajno zanikal zlorabo prepovedanih snovi.

Armstrongu so odvzeli sedem naslovov skupnega zmagovalca slovite dirke po Franciji, prav tako pa so mu dosmrtno prepovedali ukvarjanje s tekmovalnim športom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.