Šport
14 ogledov

LeMond zahteva zapor za Armstronga

greg lemond EPA
Nekdanji zmagovalec francoske kolesarske pentlje, Američan Greg LeMond, zahteva zaporno kazen za rojaka Lancea Armstronga zaradi zlorabe prepovedanih poživil.

Kot je v pogovoru za časnik Sport Bild dejal LeMond, ne gre le za doping, ampak za to, kaj je delal z ljudmi, ki so kaj dejali proti njemu. LeMond je to označil za kriminalno.

Zmagovalec Toura v letih 1986, 1989 in 1990 je povedal, da je tudi njemu šest let grozila tožba v višini 15 milijonov ameriških dolarjev, če bi se v javnosti negativno izrazil o Armstrongu. "Bilo je prav bizarno, saj je imel en človek več moči od celotnega športa," je še dejal 52-letni Američan. LeMond k temu dodaja, da javno priznanje Armstronga o jemanju nedovoljenih poživil v januarski oddaji Oprah Winfrey ni razlog, da bi Teksašana rehabilitirali. LeMond pravi, da osramočeni kolesar svojega dejanja ne obžaluje.

Armstrongu je Mednarodna kolesarska zveza oktobra predlani odvzela vseh sedem naslovov na Touru, potem ko mu je ameriška protidopinška agencija dokazala sistematično zlorabo prepovedanih poživil.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:13 23.april 2014.

    Končno eden , da bo dala enkrat baraba mir kolesarskemu športu !