Armstrong zaostril pravno bitko

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekdanji ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong je na sodišču v Washingtonu zahteval ustavitev postopka proti njemu, kjer ga bremenijo davčne utaje. Kot je zapisal v zahtevku, je obtožba polna špekulacij in pretiravanj, manjkajo pa ji dokazi in realna pravna osnova.
Oglej si celoten članek

Postopek je sicer sprožil nekdanji sovoznik Lanca Armstronga v ekipi Floyd Landis, leta 2013 se je za obtožbo odločilo tudi zvezno tožilstvo. V ozadju so sponzorska sredstva njegovi ekipi, ki so jih podjetja po razkritju dopinške afere terjala nazaj.

Kolesar je sicer sedemkrat zmagal na slovitem francoskem Touru, a so mu po priznanju dopinga leta 2013 vseh sedem naslovov vzeli.

Armstrong se je seveda obdal z odvetniki. Ti trdijo, da je njegova nekdanja ekipa US Postal s kolesarjevimi uspehi finančno le pridobila, da nikoli ni res poskrbela za nadzor nad jemanjem nedovoljenih poživil in da so vse zdajšnje zahteve zato zlagane in brezpredmetne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.