Šport
9 ogledov

Armstrong zaostril pravno bitko

Sport 26.08.12, lance armstrong, ameriski kolesar, foto: reuters Reuters
Nekdanji ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong je na sodišču v Washingtonu zahteval ustavitev postopka proti njemu, kjer ga bremenijo davčne utaje. Kot je zapisal v zahtevku, je obtožba polna špekulacij in pretiravanj, manjkajo pa ji dokazi in realna pravna osnova.

Postopek je sicer sprožil nekdanji sovoznik Lanca Armstronga v ekipi Floyd Landis, leta 2013 se je za obtožbo odločilo tudi zvezno tožilstvo. V ozadju so sponzorska sredstva njegovi ekipi, ki so jih podjetja po razkritju dopinške afere terjala nazaj.

Kolesar je sicer sedemkrat zmagal na slovitem francoskem Touru, a so mu po priznanju dopinga leta 2013 vseh sedem naslovov vzeli.

Armstrong se je seveda obdal z odvetniki. Ti trdijo, da je njegova nekdanja ekipa US Postal s kolesarjevimi uspehi finančno le pridobila, da nikoli ni res poskrbela za nadzor nad jemanjem nedovoljenih poživil in da so vse zdajšnje zahteve zato zlagane in brezpredmetne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.