Šport
17 ogledov

Armstrong deli mnenja

Lance Armstrong Reuters
Nekdanji ameriški kolesar Lance Armstrong, ki je zaradi dopinških prekrškov ostal brez sedmih zmag na kolesarski dirki po Franciji in velikega dela premoženja, se julija letos vrača na francoske ceste.

Armstrong ne nastopil v vlogi profesionalca na Touru, temveč bo dva dni kolesaril v dobrodelne namene. Njegova odločitev pa močno buri duhove.

Američan bo na francoskih cestah član skupine pod vodstvom nekdanjega angleškega nogometaša Geoffa Thomasa, ki bo zbirala denar za zdravljenje levkemije. V skupini naj bi bili poleg Armstronga večinoma nekdanji kolesarji. Po poročanju britanskega BBC bodo prekolesarili trase etap dan preden bodo to storili profesionalci. Američan naj bi se pridružil 16. in 17. julija, takrat bosta 13. in 14. etapa.

"Vemo, da je Lanceova udeležba razdelila mnenja," je za BBC dejal Thomas in nadaljeval: "Etapi, ki ju bo Lance prekolesaril, prideta ob koncu drugega tedna, takrat bodo vsi dobrodelni kolesarji potrebovali vzpodbudo in pomoč. Vem, da jih bo njegov prihod opogumil, da bodo dokončali izziv." Thomas upa, da bodo zbrali milijon funtov.

"Prepričan sem, da Geoff Thomas misli dobro, vendar je to povsem neprimerno in nespoštljivo do Toura, zdajšnjih kolesarjev, do Mednarodne kolesarske zveze in protidopinške skupnosti. Mislim, da bodo Lanceu svetovali, da se ne udeleži dogodka," je marca razmišljal predsednik Ucija Brian Cookson, vendar se, kot kaže, Armstrong za besede ne zmeni. Pri Uciju pa se za zdaj še niso odzvali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.