''Armstrongu lahko pomaga le čudež''

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik svetovne antidopinške komisije (Wada) John Fahey je prepričan, da dopinškemu grešniku Lancu Armstrongu ne bo uspelo izničiti doživljenjske prepovedi.
Oglej si celoten članek

Ameriški kolesar Lance Armstrong se je zavezal, da bo v prihodnosti na temo dopinga govoril na transparenten in odkrit način.

Osramočenemu kolesarju so po enem izmed največjih dopinških škandalov v zgodovini odvzeli sedem zmag na dirki Tour de France in olimpijsko medaljo, za nameček pa so mu izrekli še doživljenjsko prepoved nastopanja.

''Kar se mene tiče, je stvar zaključena. Potreben bi bil čudež, da bi nekdo ponovno odprl njegov primer. Odpre ga lahko samo ameriška antidopinška komisija (Usada) in nihče drug. Ne Wada ne Mednarodna kolesarska zveza (UCI). Če želi, da ponovno pregledajo njegov primer, se mora obrniti na Usado, vendar bo po mojem mnenju potreboval zelo dober razlog,'' je povedal Fahey in dodal: ''Naredil je, kar je naredil, in vsi vemo, kaj to je. Armstrong ni sodeloval ali spodbijal obtožb Usade, zato je bil deležen temu primernega procesa. Odločitev Usade je neizpodbitna.''

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.