Šport
24 ogledov

''Armstrongu lahko pomaga le čudež''

john fahey EPA
Predsednik svetovne antidopinške komisije (Wada) John Fahey je prepričan, da dopinškemu grešniku Lancu Armstrongu ne bo uspelo izničiti doživljenjske prepovedi.

Ameriški kolesar Lance Armstrong se je zavezal, da bo v prihodnosti na temo dopinga govoril na transparenten in odkrit način.

Osramočenemu kolesarju so po enem izmed največjih dopinških škandalov v zgodovini odvzeli sedem zmag na dirki Tour de France in olimpijsko medaljo, za nameček pa so mu izrekli še doživljenjsko prepoved nastopanja.

''Kar se mene tiče, je stvar zaključena. Potreben bi bil čudež, da bi nekdo ponovno odprl njegov primer. Odpre ga lahko samo ameriška antidopinška komisija (Usada) in nihče drug. Ne Wada ne Mednarodna kolesarska zveza (UCI). Če želi, da ponovno pregledajo njegov primer, se mora obrniti na Usado, vendar bo po mojem mnenju potreboval zelo dober razlog,'' je povedal Fahey in dodal: ''Naredil je, kar je naredil, in vsi vemo, kaj to je. Armstrong ni sodeloval ali spodbijal obtožb Usade, zato je bil deležen temu primernega procesa. Odločitev Usade je neizpodbitna.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.