Šport
26 ogledov

Bliža se konec sage o Armstrongu

Johan Bruyneel in Lance Armstrong Žurnal24 main
Dopinška afera, ki se je v ZDA končala z odvzemom vseh lovorik nekdanjega kolesarskega zvezdnika Lanca Armastronga, bo decembra verjetno doživela tudi končni epilog.

Kot je sporočila ameriška krovna protidopinška organizacija Usada, bodo decembra zaslišali še nekdanjega vodjo Armstrongovega moštva Johana Bruyneela.

Nekdanji vodja Američanovega moštva med leti 1999 in 2007 bo moral na Usadino razsodišče priti med 16. in 20. decembrom. Usada Belgijcu, ki trenutno piše knjigo o svojem kolesarskem življenju, očita, da je vedel za prepovedana poživila in celo sam poskrbel za njihovo razdeljevanje tekmovalcem.

Bruyneel se je v nasprotju z Lancem Armstrongom, ki se je odpovedal dokazovanju svoje domnevne nedolžnosti in pravnemu boju z Usado, preden je javno priznal svoje nečedno ravnanje, pritožil, zato bo Usada lahko postopek končala šele z nekajmesečno zamudo. Zaslišanje nekdanjega vodje kolesarske ekipe naj bi izvedli v Londonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.