Arsenal in Fiora ostajata v igri

Foto: Žurnal24
Za nami je drugi dan osmine finala nogometne lige prvakov, ki je prinesel identični zmagi (2:1) Bayerna in Porta nad Fiorentino oziroma Arsenalom, ki tako še vedno ostajata v igri za napredovanje.
Oglej si celoten članek

Nogometaši münchenskega Bayerna so na prvi tekmi osmine finala lige prvakov pred domačimi navijači premagali Fiorentino z 2:1 (1:0:). Na drugi tekmi večera je Porto z enakim izidom - 2:1 (1:1) - doma ugnal Arsenal.

Bayern je bil v vlogi favorita, a v prvem polčasu je vse prej kot blestel. Kljub temu je prvih 45 minut končal z vodstvom, za katerega sta zaslužna Arjen Robben in Franck Ribery. Prav njuna kombinacija je namreč poskrbela za najstrožjo kazen, ki jo je nad Riberyjem zakrivil Cesare Natali. Robben pa je nato z bele točke zanesljivo že v sodnikovem podaljšku zadel za 1:0.

Italijani pa so izenačili takoj po začetku drugega polčasa, ko se je v 50. minuti iz bližine med strelce vpisal Per Kroldrup. Toda v 73. minuti je Fiorentina ostala brez Massima Gobbija, ki je zaradi prekrška nad Robbenom dobil rdeč karton. Potem ko je Miroslav Klose v 88. minuti zapravil lepo priložnost za zmago, je kazalo, da bo Italijanom uspelo zadržati izid 1:1, toda samo nekaj trenutkov pozneje je Ivica Olić, ki je bil sicer v izrazitem prepovedanem položaju, le zadel za zmago Bavarcev.

Na drugi tekmi večera pa je Porto zdesetkane Londončane načel že v 11. minuti, ko je zadel Silvestre Varela. Domačini se za - sicer zasluženo - vodstvo lahko zahvalijo vratarju Arsenala Lukaszu Fabianskemu, ki je žogo po podaji s strani preusmeril v svojo mrežo.

Vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj so Angleži izenačili že v 18. minuti. Po kotu Cesca Fabregasa je Thomas Vermaelen žogo podaljšal do Tomaša Rosickyja, ta je z glavo podal v sredino, kjer je bil najvišji Sol Campbell. Toda Portugalci so znova udarili v 51. minuti, ko je za novo portugalsko vodstvo po Campbellovi napaki zadel Falcao in postavil končni izid.

Že v torek je Milan na domačem igrišču izgubil proti Manchester Unitedu z 2:3 (1:1), Lyon pa premagal Real Madrid z 1:0 (0:0).

V torek, 23. februarja, se bodo udarili Stuttgart in Barcelona ter Olympiacos in Bordeaux, v sredo, 24. februarja, pa CSKA Moskva in Sevilla ter Inter in Chelsea.

Liga prvakov, osmina finala:

Porto : Arsenal 2:1 (1:1)
Varela (11), Falcao (51); Campbell (18)

Bayern München : Fiorentina 2:1 (1:0)
Robben (45/11m), Klose (89); Kroldrup (50)
RK: Gobbi (73/Fio)

Milan : Manchester United 2:3 (1:1)
Ronaldinho (3), Seedorf (85); Scholes (36), Rooney (66, 74)

Olympique Lyon - Real Madrid 1:0 (0:0)
Makoun (47)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.