Šport > Nogomet
17 ogledov

Arsenal in Fiora ostajata v igri

Žurnal24 main
Za nami je drugi dan osmine finala nogometne lige prvakov, ki je prinesel identični zmagi (2:1) Bayerna in Porta nad Fiorentino oziroma Arsenalom, ki tako še vedno ostajata v igri za napredovanje.

Nogometaši münchenskega Bayerna so na prvi tekmi osmine finala lige prvakov pred domačimi navijači premagali Fiorentino z 2:1 (1:0:). Na drugi tekmi večera je Porto z enakim izidom - 2:1 (1:1) - doma ugnal Arsenal.

Bayern je bil v vlogi favorita, a v prvem polčasu je vse prej kot blestel. Kljub temu je prvih 45 minut končal z vodstvom, za katerega sta zaslužna Arjen Robben in Franck Ribery. Prav njuna kombinacija je namreč poskrbela za najstrožjo kazen, ki jo je nad Riberyjem zakrivil Cesare Natali. Robben pa je nato z bele točke zanesljivo že v sodnikovem podaljšku zadel za 1:0.

Italijani pa so izenačili takoj po začetku drugega polčasa, ko se je v 50. minuti iz bližine med strelce vpisal Per Kroldrup. Toda v 73. minuti je Fiorentina ostala brez Massima Gobbija, ki je zaradi prekrška nad Robbenom dobil rdeč karton. Potem ko je Miroslav Klose v 88. minuti zapravil lepo priložnost za zmago, je kazalo, da bo Italijanom uspelo zadržati izid 1:1, toda samo nekaj trenutkov pozneje je Ivica Olić, ki je bil sicer v izrazitem prepovedanem položaju, le zadel za zmago Bavarcev.

Na drugi tekmi večera pa je Porto zdesetkane Londončane načel že v 11. minuti, ko je zadel Silvestre Varela. Domačini se za - sicer zasluženo - vodstvo lahko zahvalijo vratarju Arsenala Lukaszu Fabianskemu, ki je žogo po podaji s strani preusmeril v svojo mrežo.

Vodstvo pa ni trajalo dolgo, saj so Angleži izenačili že v 18. minuti. Po kotu Cesca Fabregasa je Thomas Vermaelen žogo podaljšal do Tomaša Rosickyja, ta je z glavo podal v sredino, kjer je bil najvišji Sol Campbell. Toda Portugalci so znova udarili v 51. minuti, ko je za novo portugalsko vodstvo po Campbellovi napaki zadel Falcao in postavil končni izid.

Že v torek je Milan na domačem igrišču izgubil proti Manchester Unitedu z 2:3 (1:1), Lyon pa premagal Real Madrid z 1:0 (0:0).

V torek, 23. februarja, se bodo udarili Stuttgart in Barcelona ter Olympiacos in Bordeaux, v sredo, 24. februarja, pa CSKA Moskva in Sevilla ter Inter in Chelsea.

Liga prvakov, osmina finala:

Porto : Arsenal 2:1 (1:1)
Varela (11), Falcao (51); Campbell (18)

Bayern München : Fiorentina 2:1 (1:0)
Robben (45/11m), Klose (89); Kroldrup (50)
RK: Gobbi (73/Fio)

Milan : Manchester United 2:3 (1:1)
Ronaldinho (3), Seedorf (85); Scholes (36), Rooney (66, 74)

Olympique Lyon - Real Madrid 1:0 (0:0)
Makoun (47)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.