Arsenal s 13. zvezdico prehitel Man Utd

Foto: EPA (Arsenal - Chelsea) Foto: EPA (Arsenal - Chelsea) Foto: EPA (Arsenal - Chelsea) Foto: EPA (Arsenal - Chelsea) Foto: EPA (Arsenal - Chelsea) Foto: Profimedia wenger conte fa cup Foto: EPA (Arsenal - Chelsea) Foto: EPA (Arsenal - Chelsea)
Arsenal je v finalu najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu premagal Chelsea in osvojil tretji FA pokal v zadnjih štirih sezonah.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Arsenala so zmagovalci pokala angleške zveze (FA). V finalu so na Wembleyju z 2:1 premagali državnega prvaka Chelsea. Za Arsenal sta gola dosegla Alexis Sanchez v četrti minuti in Aaron Ramsey v 79. minuti, tri minute pred drugim golom topničarjev je bil pri Chelseaju, ki je od 66. minute igral z igralcem manj, natančen Diego Costa.

Za Arsenal je to tretji pokal FA v zadnjih štirih letih, 13. skupno, z njim je na lestvici najuspešnejših klubov v tem tekmovanju za seboj pustil Manchester United (12). Arsenal je kar sedem naslovov osvojil pod vodstvom Arsena Wengerja, ki je tako postal najuspešnejši trener v tem tekmovanju.

Za francoskega trenerja je to obliž na rano, ki jo je dobil, ko se po 20 letih prvič ni uvrstil niti v kvalifikacije lige prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.