Astana lahko tekmuje med elito

Foto: EPA
Foto: EPA
Licenčni odbor Mednarodne kolesarke zveze (UCI) kazahstanski Astani, za katero kolesari Borut Božič, ne bo odvzel mesta med ekipami svetovne serije, bo pa Astana pod posebnim nadzorom. Kazahstanska ekipa se je znašla v težavah po številnih aferah z dopingom.
Oglej si celoten članek

UCI je razmišljala, da bi Astani odvzela licenco za tekmovanja na najvišji ravni zaradi obtožb o sistematični zlorabi dopinga. A se to ni zgodilo, to pa pomeni, da bo Italijan Vincenzo Nibali lahko branil lansko zmago na dirki po Franciji.

Inštitut za športno znanost Univerze v Lozani je v raziskavi ugotovil kršenje dopinških pravil v ekipi, ki jo vodi nekdanji olimpijski zmagovalec Aleksander Vinokurov. Nekaj kolesarjev Astane je lani padlo na dopinških testih, zato je ekipa decembra licenco za nastope na največjih dirkah dobila le pogojno. Pri tem je morala pristati na neodvisno raziskavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.