Šport
63 ogledov

Astana lahko tekmuje med elito

Vuelta Jani Brajkovič Astana EPA
Licenčni odbor Mednarodne kolesarke zveze (UCI) kazahstanski Astani, za katero kolesari Borut Božič, ne bo odvzel mesta med ekipami svetovne serije, bo pa Astana pod posebnim nadzorom. Kazahstanska ekipa se je znašla v težavah po številnih aferah z dopingom.

UCI je razmišljala, da bi Astani odvzela licenco za tekmovanja na najvišji ravni zaradi obtožb o sistematični zlorabi dopinga. A se to ni zgodilo, to pa pomeni, da bo Italijan Vincenzo Nibali lahko branil lansko zmago na dirki po Franciji.

Inštitut za športno znanost Univerze v Lozani je v raziskavi ugotovil kršenje dopinških pravil v ekipi, ki jo vodi nekdanji olimpijski zmagovalec Aleksander Vinokurov. Nekaj kolesarjev Astane je lani padlo na dopinških testih, zato je ekipa decembra licenco za nastope na največjih dirkah dobila le pogojno. Pri tem je morala pristati na neodvisno raziskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.