Šport
57 ogledov

Vinokurov: "Vse skupaj je velika laž"

vinokurov olimpijske igre 2012 Reuters
Aleksander Vinokurov, manager kolesarske ekipe Astana, katere član je tudi slovenski kolesar Borut Božič, je poročila državnega tožilstva v Padovi v zvezi z dopingom v ekipi označil za "veliko laž". V pogovoru za kazahstanski spletni portal sport.zakon.kz je nekdanji kolesar dejal, da so vse trditve napačne.

Legendarni nekdanji kolesar Aleksander Vinokurov trdi, da po razkritju tožilstva ni imel stika z zdravnikom Michelejem Ferrarijem, ki je skrbel za sistematični doping, enako pa velja za kolesarje njegove ekipe.

"Dejal sem, da sem leta 2007 sodeloval z njim, potem pa ne več. Vse skupaj je velika laž. Gre za ljudi, ki si ne želijo, da bi Astana dobila licenco za nastopanje," je dejal Vinokurov, ki skrbi za ekipo, za katero vozi tudi svetovni prvak Italijan Vincenzo Nibali.

UCI sprožil preiskavo

Astana je prejšnji teden dobila licenco, čeprav je bilo v ekipi kar pet dopinških grešnikov. Mednarodna kolesarska zveza UCI je zato že napovedala preiskavo, ki jo bo izvedla univerza v Lozani. "Ničesar ne skrivamo. Delamo transparentno," je v zvezi s tem dejal nekdanji olimpijski prvak, 41-letni Vinokurov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.