Atalanti odvzeli šest točk

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanska nogometna zveza (FIGC) je novopečenemu prvoligašu Atalanti iz Bergama pred začetkom sezone odvzela šest točk zaradi povezav v škandalu z nameščanjem izidov tekem, ki je v zadnjem času razburkal javnost v Italiji.
Oglej si celoten članek

FIGC je ob tem dva nogometaša Atalante kaznoval s triinpolletno prepovedjo igranja. Ta prepoved je doletela 38-letnega kapetana Atalante Cristiana Donija in 31-letnega vezista Thomasa Manfredinija. FIGC pa je dosmrtno prepoved opravljanja kakršnekoli funkcije pod okriljem zveze izrekel nekdanjemu reprezentantu Giuseppeju Signoriju in Marcu Paoloniju, v prejšnji sezoni vratarju nižjeligašev Cremoneseja in Beneventa. Enako kazen so dobili še štirje vpleteni, 11 ljudi pa je dobilo enoletno do štiriletno kazen.

Drugoligaš Ascoli je zaradi vpletenosti v isti škandal prav tako ostal brez šestih točk in 50 tisoč evrov, Verona in Sassuolo pa bosta morala odšteti po 20 tisoč evrov. Denarne kazni, odvzem točk in selitev v nižji rang tekmovanja so doleteli še 13 drugih nižjeligaških klubov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.