Šport > Nogomet
19 ogledov

Atalanti odvzeli šest točk

Cristiano Doni Atalanta EPA
Italijanska nogometna zveza (FIGC) je novopečenemu prvoligašu Atalanti iz Bergama pred začetkom sezone odvzela šest točk zaradi povezav v škandalu z nameščanjem izidov tekem, ki je v zadnjem času razburkal javnost v Italiji.

FIGC je ob tem dva nogometaša Atalante kaznoval s triinpolletno prepovedjo igranja. Ta prepoved je doletela 38-letnega kapetana Atalante Cristiana Donija in 31-letnega vezista Thomasa Manfredinija. FIGC pa je dosmrtno prepoved opravljanja kakršnekoli funkcije pod okriljem zveze izrekel nekdanjemu reprezentantu Giuseppeju Signoriju in Marcu Paoloniju, v prejšnji sezoni vratarju nižjeligašev Cremoneseja in Beneventa. Enako kazen so dobili še štirje vpleteni, 11 ljudi pa je dobilo enoletno do štiriletno kazen.

Drugoligaš Ascoli je zaradi vpletenosti v isti škandal prav tako ostal brez šestih točk in 50 tisoč evrov, Verona in Sassuolo pa bosta morala odšteti po 20 tisoč evrov. Denarne kazni, odvzem točk in selitev v nižji rang tekmovanja so doleteli še 13 drugih nižjeligaških klubov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.