Atlético brez Oblaka zlahka v četrtfinale

Foto: Epa atletico madrid
Nogometaši Atletica Madrida so prvi četrtfinalisti evropske lige.
Oglej si celoten članek

Na povratni tekmi osmine finala so s 5:1 v gosteh premagali Lokomotivo Moskvo, glavnino dela pa so opravili že na prvi tekmi, ki so jo Španci dobili s 3:0. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak ni bil v kadru Atletica.

Atletico je v vodstvo popeljal Angel Correa z golom v 16. minuti. Maciej Rybus je štiri minute kasneje izenačil, Madridčani pa so v drugem delu povsem razbili Moskovčane. Saul Niguez je zadel v 47. minuti, Fernando Torres pa v 65. in 70. minuti. V 85. minuti je končni izid postavil Antoine Greizmann.

V četrtfinale se je iz "slovenskega" obračuna osmine finala uvrstil nemški RB Leipzig. Ekipa Kevina Kampla je bila boljša od ruskega Zenita Mihe Mevlje. Današnja povratna tekma se je končala z 1:1, prva pred tednom dni pa z 2:1 za Nemce. Mevlja je v dresu Zenita odigral celotno tekmo, Kampl pa jo je v celoti preživel na klopi za rezerviste.

Jean-Kevin Augustin je Leipzig popeljal v vodstvo v 22. minuti, v sodniškem dodatku prvega polčasa je izid izenačil Sebastian Driussi. Timo Werner je v 82. minuti zapravil enajstmetrovko za nemškega predstavnika.

Foto: Epa leipzig

Četrtfinale so si zagotovili še Marseille, Lazio, Sporting Lizbona, CSKA Moskva, Arsenal in RB Salzburg. Marseille je izločil Athletic Bilbao s skupnim izidom 5:2, Lazio s 4:2 Dinamo Kijev, Sporting Lizbona po podaljšku in s 3:2 Viktorio Plzen.

CSKA Moskva je izločila Lyon po zaslugi več golov v gosteh, trikrat je zadela danes v Franciji, tekma se je končala s 3:2, prva pa z 1:0 za Francoze. Arsenal je s skupnih 5:1 izločil Milan, Salzburg pa z 2:1 s prve tekme Dortmund. Na drugi tekmi golov ni bilo.

Foto: Epa arsenal

Liga Evropa, osmina finala, povratne tekme:

Lokomotiv Moscow - ATLETICO MADRID 1:5 (1:1) /0:3/
Athletic Bilbao - MARSEILLE 1:2 (0:1) /1:3/
Dynamo Kyiv - LAZIO 0:2 (0:1) /2:2/
Viktoria Plzen - SPORTING CP 2:1* (1:0) /0:2/
Zenit St. Petersburg - RASENBALLSPORT LEIPZIG 1:1 (1:1) /1:2/
ARSENAL - AC Milan 3:1 (1:1) /0:2/
Lyon - CSKA MOSCOW 2:3 (0:1) /1:0/
Salzburg - BORUSSIA DORTMUND 0:0 /1:2/

// - izid prve tekme
* - podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.