Šport > Nogomet
132 ogledov

Atlético brez Oblaka zlahka v četrtfinale

atletico madrid Epa
Nogometaši Atletica Madrida so prvi četrtfinalisti evropske lige.

Na povratni tekmi osmine finala so s 5:1 v gosteh premagali Lokomotivo Moskvo, glavnino dela pa so opravili že na prvi tekmi, ki so jo Španci dobili s 3:0. Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak ni bil v kadru Atletica.

Atletico je v vodstvo popeljal Angel Correa z golom v 16. minuti. Maciej Rybus je štiri minute kasneje izenačil, Madridčani pa so v drugem delu povsem razbili Moskovčane. Saul Niguez je zadel v 47. minuti, Fernando Torres pa v 65. in 70. minuti. V 85. minuti je končni izid postavil Antoine Greizmann.

V četrtfinale se je iz "slovenskega" obračuna osmine finala uvrstil nemški RB Leipzig. Ekipa Kevina Kampla je bila boljša od ruskega Zenita Mihe Mevlje. Današnja povratna tekma se je končala z 1:1, prva pred tednom dni pa z 2:1 za Nemce. Mevlja je v dresu Zenita odigral celotno tekmo, Kampl pa jo je v celoti preživel na klopi za rezerviste.

Jean-Kevin Augustin je Leipzig popeljal v vodstvo v 22. minuti, v sodniškem dodatku prvega polčasa je izid izenačil Sebastian Driussi. Timo Werner je v 82. minuti zapravil enajstmetrovko za nemškega predstavnika.

leipzig | Avtor: Epa Epa

Četrtfinale so si zagotovili še Marseille, Lazio, Sporting Lizbona, CSKA Moskva, Arsenal in RB Salzburg. Marseille je izločil Athletic Bilbao s skupnim izidom 5:2, Lazio s 4:2 Dinamo Kijev, Sporting Lizbona po podaljšku in s 3:2 Viktorio Plzen.

CSKA Moskva je izločila Lyon po zaslugi več golov v gosteh, trikrat je zadela danes v Franciji, tekma se je končala s 3:2, prva pa z 1:0 za Francoze. Arsenal je s skupnih 5:1 izločil Milan, Salzburg pa z 2:1 s prve tekme Dortmund. Na drugi tekmi golov ni bilo.

arsenal | Avtor: Epa Epa

Liga Evropa, osmina finala, povratne tekme:

Lokomotiv Moscow - ATLETICO MADRID 1:5 (1:1) /0:3/
Athletic Bilbao - MARSEILLE 1:2 (0:1) /1:3/
Dynamo Kyiv - LAZIO 0:2 (0:1) /2:2/
Viktoria Plzen - SPORTING CP 2:1* (1:0) /0:2/
Zenit St. Petersburg - RASENBALLSPORT LEIPZIG 1:1 (1:1) /1:2/
ARSENAL - AC Milan 3:1 (1:1) /0:2/
Lyon - CSKA MOSCOW 2:3 (0:1) /1:0/
Salzburg - BORUSSIA DORTMUND 0:0 /1:2/

// - izid prve tekme
* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice