Šport > Nogomet
5126 ogledov

Velik šok za Atlético, drevi brez Jana Oblaka

jan oblak EPA Oblak se je poškodoval le nekaj dni po prodaji rezervnega vratarja.
Atlético Madrid se je znašel v hudi zagati.

Madridski nogometni velikan vsaj teden dni ne bo mogel računati na Jana Oblaka, ki je na treningu utrpel poškodbo dimelj.

Slovenski reprezentančni vratar bo prisiljen izpustiti prvo tekmo osmine finala Evropske lige, ki varovance Diega Simeoneja čaka drevi ob 19.00 na domačem stadionu Wanda Metropolitano.

Oblaka obenem pesti še poškodba roke, je v sredo poročala Marca, ki razkriva, da vratar pred težko pričakovanim ligaškim derbijem z Barcelono ni treniral z ekipo. Oblak je sicer zaigral na tekmi in prejel zadetek v 26. minuti, ko ga je s prostega strela ugnal Lionel Messi. Vodilna Barça je po zmagi Atléticu pobegnila na osem točk razlike in naredila velik korak k osvojitvi naslova državnega prvaka.

jan oblak Messijev šov Šport Takšne mojstrovine ni mogel zaustaviti niti Jan Oblak

Oblakov nastop na tekmi z moskovsko Lokomotivo je bil pod vprašajem že od torka, ko je moral zaradi bolečin v roki predčasno končati trening, po najnovejših informacijah pa bo potreboval najmanj teden dni počitka.

Madridčani so tako ostali brez svojega najboljšega igralca, dodatne preglavice pa jim povzroča dejstvo, da so pred dnevi Real Sociedadu prodali rezervnega vratarja Miguela Angela Moyo. Seveda nihče ni mogel slutiti, da se bo le nekaj dni kasneje poškodoval prvi vratar moštva.

Oblakova poškodba se ne bi mogla zgoditi v slabšem trenutku, saj bo moral Simeone za potrebe nocojšnjega obračuna rekrutirati neizkušenega 22-letnega Axela Wernerja. Argentinski strateg je za vsak slučaj v ekipo vpoklical še vratarja mladinskega pogona Atlética Alejandra Dos Santosa.

Atlético v nedeljo čaka prvenstvena tekma s Celto de Vigo, Oblakov nastop je malo verjeten.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice