Šport > Nogomet
4199 ogledov

Takšne mojstrovine ni mogel zaustaviti niti Jan Oblak

jan oblak
Spopad nogometnih velikanov, Lionela Messija in Jana Oblaka, je pripadel napadalcu Barcelone.

Veliki derbi 27. kroga španske La Lige se je iztekel po željah Barcelone, ki je na domačem Camp Nouu premagala Atlético Madrid (1:0) in pobegnila na osem točk prednosti.

Lionel Messi Španija Šport Messi za neverjeten dosežek ugnal Oblaka

Tekmo je odločil zares izjemen strel Lionela Messija, ob katerem je bil nemočen tudi eden najboljših vratarjev na svetu - Jan Oblak. Argentinec je Škofjeločana ugnal s kirurško natančnim strelom v desni zgornji kot in dosegel že 600. zadetek v dresu Barcelone.

Oblak se je kljub prejetemu zadetku izkazal z dobro reakcijo, saj je krenil v pravo smer in se žoge dotaknil, a zadetka ob tako brezhibni izvedbi preprosto ni mogel preprečiti.

Tudi trener Diego Simeone mu po tekmi ni mogel ničesar očitati, temveč je le čestital fenomenalnemu Argentincu. "Če bi Messiju nadeli dres Atlético Madrida, potem bi mi zmagali z 1:0," je po tekmi dejal trener Atlética.

Ko so novinarji izjavo posredovali trenerju Barcelone Ernestu Valverdeju, je ta odvrnil: "Na svetu ni igralca, kot je Lionel Messi. Ne vem, kaj bi se zgodilo. Ne želim si niti predstavljati."

 | Avtor: Epa Epa

Simeone je poudaril, da so njegovi varovanci v drugem polčasu zaigrali bolj napadalno. "V drugem delu smo izgledali bolje. Igrali smo tako, kot znamo. Rezultat ni posledica formacije. Z enako formacijo smo zabili pet golov Sevilli. Priložnosti je bilo zelo malo. Res je, da v prvem polčasu nismo napadali, a v drugem smo pokazali naš pravi obraz," je menil trener Atlética.

Na lestvici najboljših strelcev elitnega španskega prvenstva prednjačita kar dva Barçina nogometaša - Messi je prvi s 24 zadetki, Luis Suárez na drugem mestu jih je prispeval 20.

Barcelona ima po 27 odigranih krogih osem točk več od Atlética in kar 15 več od madridskega Reala. "Ne smemo si zatiskati oči pred realnostjo, da sta Barcelona in Real dominirala 14 let. V sezoni 2013/2014 nam je uspelo nemogoče. To bomo težko ponovili," je ob pogledu na lestvico še dejal Simeone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice