Šport > Nogomet
3942 ogledov

Barçin nogometaš tvegal življenje in preprečil še hujšo tragedijo

anthony borges Reševalni pas/Twitter
Mladi nogometaš Barcelone je za sošolce tvegal svoje življenje.

V strelskem pohodu na floridski srednji šoli, v katerem je Nikolas Cruz ubil 17 in ranil 14 ljudi, je neverjeten pogum pokazal komaj 15-letni Anthony Borges.

Strelski pohod v ZDA ZDA zavite v črno Svet Pokol v šoli s 3.100 dijaki, najmanj 17 mrtvih

Nogometaš Barçinega mladinskega pogona v Fort Lauderdalu je napadalcu s svojim telesom preprečil vstop v učilnico, v kateri je bilo 20 dijakov. Pri tem ga je napadalec petkrat zadel v predel hrbta in v noge, strelne rane pa na srečo niso bile usodne, tako da Borges uspešno okreva v tamkajšnji bolnišnici.

Borges je postal pravi junak v ZDA, vest o njegovem junaštvu pa se je hitro razširila onkraj Atlantika. Po zaslugi novinarja Santiaga Segurole je zgodba prišla na ušesa vodstvu katalonskega velikana, ki je mlademu junaku že poslal darilo.

Borges bo v dar prejel dres s podpisi celotne prve ekipe Barcelone. Katalonci so prav tako ponudili pomoč pri plačilu stroškov zdravljenja in 15-letnika povabili na ogled tekme na Camp Nouu, seveda ko mu bo zdravje to dopuščalo.

Strelski pohod v ZDA Ogorčeni Svet Strelski napad: Namesto, da bi varnostnik pomagal učencem, je naredil to

"Zahvaljujem se Barceloni za vso podporo in trud, da bi razveselili mojega sina. Ni pričakoval, da bo Barça storila kaj takšnega. Tudi jaz ne. Ko je moral na operacijo, sem mu predvajal njihovo sporočilo. Nasmešek je imel do ušes. Takoj si je želel v Španijo. To so bile vedno njegove sanje. Barça je zanj definicija nogometa. Pravi, da vsi najboljši igrajo v Barceloni," je povedal oče 15-letnika.

Katalonci so v uradni izjavi zapisali: "Zasluge za potek dogodkov gredo novinarju Santiagu Seguroli. O situaciji je obvestil naš klub in Barcelona je nemudoma ponudila svojo pomoč, da bi Anthonyju zagotovila nujno potrebne operacije, da se bo lahko čim prej spet posvetil svoji največji strasti, tj. nogometu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice