Svet
5281 ogledov

Strelski napad: Namesto, da bi varnostnik pomagal učencem, je naredil to

Strelski pohod v ZDA epa
Nad njegovim početjem nadrejeni niso navdušeni.

Oboroženi varnostnik na srednji šoli Stoneman Douglas na Floridi, kjer je pod streli mlajšega moškega umrlo 17 ljudi, se je znašel pod drobnogledom javnosti. Njegov odziv na strelski napad ga je stal službe. 

Šerif Scott Israel je zgrožen nad vedenjem Scota Petersona. Peterson je bil na svojem delovnem mestu, oborožen in v uniformi, ko se je začel strelski pohod. Z videoposnetkov, ki jih je pregledala policija, je razvidno, da je do stavbe, kjer so najprej odjeknili streli, prišel dobrih 90 sekund po začetku napada. Naslednje štiri minute je stal pred stavbo. Napad je trajal šest minut. 

Nikolas Cruz Kdo je napadalec? Svet Prva fotografija najstnika, ki je v morilskem pohodu ubil 17 ljudi

Šerif Israel je ogorčen, ker Peterson ni vstopil v stavbo in poskušal ustaviti strelca. Na vprašanje, kaj bi moral Peterson narediti, je odvrnil, da bi moral vstopiti in ustreliti napadalca. Zakaj tega ni storil, Peterson še ni pojasnil. 

Po tem, ko so ga suspendirali, je Peterson dal odpoved. Ali bodo proti njemu sprožili še kakšne postopke, ni znano. Peterson je bil na šoli od leta 2009. V ZDA je med 14.000 in 20.000 policistov, ki so odgovorni za varnost na šolah. 

Ameriški predsednik Donald Trump razmišlja o tem, da bi učitelji med poukom imeli pri sebi orožje, da bi lahko preprečili morebitna podobna dejanja. 

Donald Trump Po napadu Svet Trump okrcal sosede in sošolce strelca s Floride

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.