Šport > Nogomet
5107 ogledov

Bi Oblaka moralo skrbeti?

jan oblak in axel werner Mladenič se ima priložnost učiti od enega najboljših vratarjev na svetu.
Vrzel ob odsotnosti slovenskega vratarja je uspešno zapolnil 22-letni Axel Werner.

Axel Werner je na prvi tekmi z Lokomotivo v osmini finala lige Evropa debitiral v dresu Atlético Madrida. Mladi čuvaj mreže je vskočil namesto poškodovanega Jana Oblaka, ki naj bi zaradi bolečin v dimljah in roki počival približno teden dni.

jan oblak Bizarno naključje Šport Velik šok za Atlético, drevi brez Jana Oblaka

Werner na obračunu z Moskovčani ni prejel zadetka, res pa je, da v vratih Atlética, ki je srečanje dobil s 3:0, ni imel pravega dela. "Ekipa je igrala dobro. Obramba je opravila svojo nalogo in zato nisem imel veliko dela," je povedal vratar.

22-letnik bo v vratih Atlética najverjetneje stal tudi v nedeljo, ko bo na sporedu ligaška tekma s Celto. "Ne vem. Upam, da se Jan Oblak čim prej vrne. On je eden najboljših vratarjev na svetu. V dobro ekipe upam, da poškodba ni resna," je dodal Argentinec.

saul niguez Liga Evropa Šport Atlético dominanten tudi brez Oblaka

"Pri Atléticu sem zadovoljen, ne glede na to, ali igram ali ne. Rad se učim od najboljših. Od Oblaka sem se že veliko naučil. Star sem 22 let in pri teh letih se vsak dan naučiš nekaj novega," je dodal vratar.

Z njegovo predstavo je bil zadovoljen tudi trener Atlética Diego Simeone. Čeprav Oblakov položaj v ekipi v tem trenutku zagotovo ni ogrožen, pa ne gre pozabiti, da je slovenski vratar pred leti zablestel prav v času poškodbe takratnega prvega vratarja Miguela Angela Moye in si tako prislužil mesto v začetni enajsterici.

"Tvegali smo, ko smo ga poleti pripeljali v ekipo. Upam, da se bo odzval na najboljši možen način. Trenutno je vse dobro, v prihodnosti bo še bolje. Zelo je mlad. Oddaja samozavest in mirnost. Zaupamo vanj. V Levante je prišel z vlakom, da bi gledal tekmo, na kateri ga ni bilo na seznamu. Prav tako si je s prijateljem ogledal tekmo v Sevilli. To so malenkosti, ki potem prinesejo takšne priložnosti. Trdo dela in trenira. Nič se ne zgodi po naključju. Verjamemo vanj in v to, kar lahko stori za nas," je povedal Simeone.

atletico madrid | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice